ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΥΤΑ για το βιβλίο του «ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε το συγγραφέα κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΥΤΑ, του βιβλίου «ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ.



1)Κε ΚΟΥΤΑ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρός να γίνεται συγγραφέας? πότε και πώς ξεκινήσατε την συγγραφή.


Απ: Υποθέτω ότι κανένας δεν ξέρει από μικρό παιδί αν θα γίνει συγγραφέας και αν περνάει από το μυαλό του είναι ένα ωραίο όνειρο. Στα 25 μου χρόνια έγραψα το πρώτο μου βιβλίο και τόλμησανα το δώσω σε εκδοτικό οίκο στα 42.


 2)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?


Απ: Αν πω ότι είναι βιωματικό κατά 60% ίσως θα είναι και λίγο . Στα 17 μου είμαι ένας από αυτούς που βρέθηκαν σε ένα σανατόριο βιώνοντας την επάρατο τότε φυματίωση.


3)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? 


Απ: Ρεαλιστικό, ειλικρινές, αφαιρετικό με εικόνες και ήρωες οι οποίοι είτε γελώντας είτε κλαίγοντας ξεπηδούν ζωντανοί μέσα από τις σελίδες του.


4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.


Απ: Πρώτα να απολαύσει τον τρόπο γραφής και ένα μυθιστόρημα που θα τον ταξιδέψει σε μια κοντινή εποχή ενώ συγχρόνως να πάρει το μήνυμα ότι ο άνθρωπος μπορεί να πολεμήσει και να επιβιώσει πέρα την κάθε αντιξοότητα και τις δυσκολίες αυτής της ζωής.


 5)Πώς αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?


Απ: όχι αυτός ήταν ο πρώτος και κύριος τίτλος του βιβλίου


6) Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ


Απ: Απλά έστειλα το προηγούμενο βιβλίο έστειλα και το δεύτερο αφού είχα συνεργαστεί στα προηγούμενα με άλλους τρεις εκδοτικούς οίκους και διαπίστωσα ότι ο Κέδρος είναι ο εκδοτικός οίκος που μου ταιριάζει καθώς είναι από τους ιστορικότερους της Ελλάδας.


7)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας   συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ?


Απ: Να βλέπει τις κρυφές γωνιές της κοινωνίας και της ψυχής του ανθρώπου. Να τα φωτίζει με τέτοιο τρόπο που ο αναγνώστης να απολαμβάνει ένα ταξίδι που θα χαραχθεί στη μνήμη του.


 8) Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα ?


Απ: Δεν υπάρχει χρόνος στη γραφή ενός καινούριου βιβλίου. Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ. «Τι περιμένω και εγώ από εμένα μετά από 9 βιβλία». Ένα όμως είναι βέβαιο ότι το μυαλό μου είναι πλημμυρισμένο από εικόνες, σκέψεις και όνειρα. Μαζί θα το μάθουμε.


9)Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;


Απ:Τη Ζωή και τον άνθρωπο.


10)Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου; Το οικονομικό όφελος, η φήμη ή η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης;


Απ: Τίποτα από όλα αυτά. Γιατί ακόμα και η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης είναι ματαιοδοξία. Γράφω όταν έχω κάτι να πω και η στιγμή δεν είναι ούτε καθορισμένη ούτε ανάγκη. Η απάντηση ξέρω ότι είναι ασαφής αλλά ασαφής είναι και η ζωή.

 

Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πώς μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.


Απ: Το mail είναι vkoutas@yahoo.gr

Και το βιβλίο μου σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Σας ευχαριστώ πολύ!



ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ
Συγγραφέας: ΚΟΥΤΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Έτος έκδοσης: 2021
Εκδόσεις Κέδρος - Kedros Publishers


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Το χωριό, πενήντα σπίτια όλα κι όλα μέσα σε καλαμιώνα, δεν χωράει τα όνειρα του έφηβου Ζώη. Αποφασίζει να αναζητήσει μια διαφορετική ζωή στην ανωνυμία της πρωτεύουσας, όπου σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπό της. Ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού αποχρωματίζεται, οι παλιοί του φόβοι βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια και η υγεία του, ψυχική και σωματική, κλονίζεται σοβαρά. Αρρωσταίνει και, χωρίς καλά καλά να το καταλάβει, καταλήγει στο κρεβάτι ενός σανατορίου. Σε αυτό τον καινούργιο κόσμο που είναι αναγκασμένος να υπάρξει, αποκτά αυτογνωσία και φίλους. Ωστόσο ο δρόμος προς την ενηλικίωση είναι επώδυνος, καθώς τα τραύματα του παρελθόντος δεν έχουν κλείσει και το παρόν φαντάζει ένα δύσβατο βουνό. Θα τα καταφέρει;

Ο αγώνας επιβίωσης ενός νεαρού άντρα, μεσούσης της Επταετίας, στην πάλη του με ορατά και αόρατα θηρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard