ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΤΟ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Τζατζίκι είναι το Νο 1 ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας και κάθε τουρίστας που έρχεται μέχρι εδώ θέλει να δοκιμάσει! 

Εμείς πάλι δεν χάνουμε ευκαιρία να το έχουμε στο τραπέζι μας γιατί τρελαινόμαστε για την γεύση του. Η παρασκευή του είναι γρήγορη και τα υλικά του εύκολα για να τα βρεις, να το φτιάξεις και να το βγάλεις στο τραπέζι σου κυρίως όταν έχεις ψητά κρεατικά.

Και επειδή σήμερα το μενού έχει ψήσιμο στην σχάρα, μπριζόλες, παιδάκια, λουκάνικα, μπιφτέκια σκέφτηκα να φτιάξω και ένα ορεκτικό που καταναλώνεται από όλους μας.




Υλικά για το τζατζίκι

1 στραγγιστό γιαούρτι

αγγούρι

σκελίδες σκόρδου αποφλοιωμένες (δεν θα σας πω τεμάχια, γιατί αυτό είναι θεμα γούστου στην γεύση, δηλαδή πόσο δυνατό το θέλετε)

λάδι 

λίγο ξίδι (1 κουταλιά της σούπας)

αλάτι

άνηθος ψιλοκομμένος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη, προσωπικά το τρίβω με την φλούδα του, εσείς μπορείτε να την αφαιρέσετε πριν το τρίψετε στον τρίφτη, στην συνέχεια βάλτε το σε μια σίτα για αρκετή ώρα ώστε να φύγουν τα υγρά. Το αγγουρόζουμο μην το πετάξετε, πιείτε το.

Σε ένα μπολ  βάζουμε το γιαούρτι, το τριμμένο αγγούρι, το πολτοποιημένο σκόρδο (το πολτοποιώ πρώτα στο μπλέντερ με ελάχιστο λάδι). Συμπληρώνουμε στο μπολ το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε στο τέλος τον άνηθο και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κάτι παραπάνω για να το προσθέσουμε.


Και επειδή ψητά κρέατα χωρίς σαλάτα δεν γίνεται, μου ζήτησαν και θα έχουμε μια ελληνική σαλάτα με φέτα και μια πατατοσαλάτα επειδή τους ξεκαθάρισα ότι δεν πρόκειται να τηγανίσω πατάτες και φυσικά δεν θα ξεχάσω την μουστάρδα!

 Το όνομά του τζατζικιού, προέρχεται από τη λέξη cacık και όπως καταλάβατε έχει τουρκική προέλευση

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard