ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ για το βιβλίο της «ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ» από τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 Καλημέρα σας, σήμερα στο BEAUTY DAYS WITH A BOOK  φιλοξενούμε τη συγγραφέα κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, του βιβλίου «ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ», που εκδόθηκε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ.



1)Κα ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ευχαριστούμε που δεχτήκατε να μιλήσουμε και να γνωρίσουμε εσάς και το βιβλίο σας. Πείτε μας, είχατε ονειρευτεί από μικρή να γίνεται συγγραφέας? πότε και πως ξεκινήσατε την συγγραφή.


Η χαρά όλη δική μου, σας ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι από μικρή έκανα κάποιες απόπειρες να γράψω κάτι αλλά τίποτα από εκείνον τον καιρό δεν κατέληξε σε ολοκληρωμένη προσπάθεια. Δεν φαινόταν αυτό να με απασχολεί ιδιαίτερα, δεν ήταν όπως αναφέρετε όνειρο ζωής. Το πρώτο μου βιβλίο γράφτηκε το 2013.


 2)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλίο σας «ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ». Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης αυτού του μυθιστορήματος?


Το «Νυχτερινό Τρένο» είναι ένα μυθιστόρημα τρόμου και φαντασίας, αρκετά πιο σκοτεινό από οτιδήποτε άλλο παρουσίασα στο παρελθόν και εύχομαι να σας δώσει τις ανατριχίλες που σας υπόσχεται. Πηγή έμπνευσης είναι η πραγματική ζωή αφενός, και αφετέρου τα καταστροφικά πάθη, όπως η απληστία, η εκδικητική μανία και όσα ακόμα σημαδεύουν μοιραία τη ζωή των ανθρώπων.

3)Ποια θεωρείται ότι είναι τα δυνατά του στοιχεία? 


Η γρήγορη πλοκή που παρασύρει τον αναγνώστη και ένα τέλος που τον αφήνει ικανοποιημένο και, βεβαίως, δεν μπορεί να προβλέψει. Πρόκειται για μια ιστορία που διαβάζεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα αλλά δεν ξεχνιέται εύκολα, τουλάχιστον αυτά τα μηνύματα λαμβάνω μέχρι στιγμής από τους αναγνώστες.


4)Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να αποκομίσει ο αναγνώστης σας.


Είναι πολλά τα πράγματα για τα οποία θα ήθελα να καθίσει και να σκεφτεί όποιος επιλέξει το βιβλίο μου κλείνοντάς το. Στόχος για μένα είναι πάντα να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Μέσα από το βιβλίο μου αφήνω μια χαραμάδα φωτός. Πώς θα γίνει αυτό; Όπως συνέβη και με τους ήρωες του βιβλίου. Αγκαλιάζοντας τη δύναμη της μεταμόρφωσης που ενυπάρχει στον καθέναν από εμάς και παλεύοντας για αλλαγές. Ίσως αρκετά επώδυνο, αλλά είναι αναγκαίο για να πάμε παρακάτω.


 5)Πως αποφασίσατε τον τίτλο του βιβλίου, υπήρξε κάποιος άλλος που απορρίφθηκε ?


Υπήρξε διαφορετικός τίτλος αρχικά ο οποίος θεωρήθηκε λίγο spoiler οπότε με το παρόντα τίτλο θεωρώ ότι αποδίδεται μια χαρά το κλίμα του βιβλίου.


6) Πείτε μας πως προέκυψε η συνεργασία σας, με τις ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή ειδικεύονται στο είδος – και όχι μόνο σε αυτό! Οπότε γνώριζα εξαρχής ότι είναι ένας εκδοτικός οίκος ικανός να αναδείξει το βιβλίο μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βλέποντας και διαβάζοντας πολλές κυκλοφορίες τους παρατήρησα ότι η δουλειά τους είναι πολύ αξιόλογη. Το «Νυχτερινό Τρένο» αποτελεί την τρίτη μου προσωπική δουλειά και δεν χωρούσαν πλέον πειραματισμοί.

Επεδίωκα μόνο τη συνεργασία με κάποιον που θα εκτιμούσε την αξία του βιβλίου μου και πιστεύοντας σε αυτό θα του έδινε μια πολύ καλή ώθηση μέσω διανομής, προώθησης και συνεχούς παρουσίας σε εκθέσεις και φεστιβάλ. Εν ολίγοις, είμαι πολύ ευχαριστημένη καθώς υπάρχουν άνθρωποι που ακούν πρόθυμα τις προτάσεις μου και με συμβουλεύουν κατάλληλα.


7)Κάθε μέρα βλέπουμε να εκδίδονται καινούργια βιβλία και συνεχώς μας συστήνονται καινούργιοι συγγραφείς. Ποιο νομίζετε ότι είναι το πακέτο που πρέπει να διαθέτει ένας  συγγραφέας για να μας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ?


Φαντασία και τεχνική ώστε να αποτυπώνει στο χαρτί τις σκέψεις του με τον δέοντα τρόπο, κερδίζοντας τον σεβασμό των αναγνωστών αφήνοντας σε κάθε δουλειά το προσωπικό του στίγμα.

 

8) Μιλήστε μας για τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια. Τι να περιμένουμε από εσάς και πόσο σύντομα ?


Τον τελευταίο καιρό επεξεργάζομαι παλιότερες ολοκληρωμένες μου δουλειές σε στυλ πολύ διαφορετικό και θα ήθελα με όλη μου την καρδιά να προχωρήσουν. Έπειτα θα ήθελα να βρω τον χρόνο να συνεχίσω το γράψιμο ενός μυθιστορήματος μυστηρίου που ξεκίνησα το περσινό καλοκαίρι.


9)Ποια θεωρείτε ως την πιο σημαντική, ίσως και ανεξάντλητη, «πηγή ιδεών» για έναν συγγραφέα;


Η ίδια η ζωή με τις εκπλήξεις, τις χαρές, τα δεινά και τις προκλήσεις της.


10)Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά τη συγγραφή ενός βιβλίου; Το οικονομικό όφελος, η φήμη ή η ικανοποίηση μιας εσωτερικής ανάγκης;


Το προσωπικό μου κίνητρο για να γράψω είναι να δώσω στον κόσμο μια ιστορία αποτυπωμένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε όσοι μπουν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί της να τη χαρούν και με το παραπάνω. Μεγάλωσα με βιβλία τρόμου και μυστηρίου, στην ίδια θεματολογία κινούμαι και η ίδια γράφοντας, οπότε προσδοκία μου είναι να ταρακουνήσω τους αναγνώστες κεντώντας φόβους και χτίζοντας απειλητικά περιβάλλοντα. Δεν με ενδιαφέρει να βγάζω βιβλία, θέλω να βγάζω καλά βιβλία που θα συζητιούνται για καιρό.

Τα χρήματα και η δόξα είναι πάντα καλοδεχούμενα αλλά έχοντας κατά νου τα ελληνικά δεδομένα και το είδος που αφορά συγκεκριμένο κοινό, όσοι ασχολούμαστε με τρόμο και φαντασία ας παραμείνουμε προσγειωμένοι.


 Τελειώνοντας με τις ερωτήσεις θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά και θα ήθελα  να μας πείτε που και πως μπορούμε να βρούμε εσάς και το βιβλίο σας.


Τιμή και χαρά μου που με σκεφτήκατε. Απόλαυσα πραγματικά τη συνέντευξη και πέρασα πολύ όμορφα με τις εύστοχες ερωτήσεις σας.

Μπορείτε να με βρείτε στο Facebook

https://www.facebook.com/ekati.un

στο Instagram

https://www.instagram.com/katerinatheodorou06/

και να διαβάσετε για τα βιβλία μου στο Goodreads

https://www.goodreads.com/book/show/42243143?ac=1&from_search=true

&qid=ad2LTvQ4zs&rank=3

https://www.goodreads.com/book/show/57828869?from_search=true&fr

om_srp=true&qid=x4t1u2l5PJ&rank=2

Να είστε πάντα καλά! Καλό καλοκαίρι!




Νυχτερινό Τρένο
Συγγραφέας: Κατερίνα Θεοδώρου
Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η Αγγελική Μαρτίνου, µια νεαρή γυναίκα, ξυπνά σε έναν έρηµο σταθµό τρένων. Το τοπίο µοιάζει εντελώς άγνωστο σε αυτήν. Δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε εκεί ενώ η άγνοια για το παρελθόν της µεγαλώνει τη δυσφορία της. Ο παγωµένος αέρας, το σκοτάδι και τα θηρία του δυσχεραίνουν περισσότερο τη θέση της. Όταν µια αγέλη λύκων οσµίζεται τον φόβο της και πλησιάζει επικίνδυνα, το Νυχτερινό Τρένο σαν από µηχανής θεός, σταµατά στην έρηµη πλατφόρµα και την καλεί σε επιβίβαση.

Το ταξίδι για το Άγνωστο µόλις ξεκινά…

Γρήγορα διαπιστώνει ότι δεν είναι µόνη της σε αυτήν την περιπέτεια. Δυο γυναίκες και τρεις άνδρες συναντιούνται στο ίδιο βαγόνι, έχοντας την ίδια σύγχυση. Ωστόσο, ο καθένας τους φαίνεται πως κρύβει θανάσιµα µυστικά. Το Νυχτερινό Τρένο επιταχύνει επικίνδυνα και οδεύει στον εκτροχιασµό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard