Τα 5+1 καλύτερα Χριστουγεννιάτικα βιβλία για μικρά και μεγάλα παιδιά που διαβάσαμε φέτος

 Ηδη φτάσαμε στις 9 του Δεκέμβρη και έχουμε μπει σε christmas mood εδώ και αρκετές ημέρες, διακοσμήσαμε τα σπίτια μας, κάναμε γλυκά, επιλέξαμε και παραγγείλαμε τα δώρα για τους φίλους και τους συγγενείς μας  και είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε δίπλα στο τζάκι για να διαβάσουμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά αλλά να τις απολαύσουμε και  εμείς οι μεγάλοι για να αισθανθούμε πάλι παιδιά. Το έχουμε τόσο ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Το Beauty Days with a book επέλεξε 5+1 βιβλία και σήμερα σας τα παρουσιάζει.




Ένας κόσμος γεμάτος… Ντίκενς, 8 αγαπημένες κλασικές ιστορίες
Εικονογράφος: Ζανίκ Χάνσεν
Mεταφραστής : ΜΠΑΜΠΕΤΑ ΙΩΑΝΝΑ
Ομάδα: Εικονογραφημένο
Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ



Ανακαλύψτε οκτώ αγαπημένες κλασικές ιστορίες του διασημότερου Άγγλου συγγραφέα όλων των εποχών, Τσαρλς Ντίκενς. Οι ιστορίες είναι διασκευασμένες για παιδιά και στο τέλος του βιβλίου θα βρουν πληροφορίες για τον συγγραφέα και ένα ιδιαίτερα χρήσιμο γλωσσάρι.



Ο Αϊ-Βασίλης και η Μάγισσα Τιτώ
Συγγραφέας: Φραντζέσκα Βουλάγκα
iWrite - η δική σου ιδέα σε βιβλίο




Το ηµερολόγιο των ξωτικών δείχνει πρώτη του µηνός. Επιτέλους ήρθε ο µήνας των Χριστουγέννων. Τα ξωτικά φόρεσαν τα µυτερά µποτάκια τους στο δάσος για να πάνε, καυσοξυλάκια κόψανε, τα ρίξανε στη φωτιά, και οι µηχανές των Χριστουγέννων πήρανε µπροστά! Από την άλλη, η πανούργα η µάγισσα Τιτώ, που καταστρώνει σχέδια εξόντωσης των Χριστουγέννων, µε το µαγικό σκουπόξυλό της, αταξία προκαλεί και κακό χαµό! Η µαγεία των Χριστουγέννων, όµως, καθώς και οι µαγικές λέξεις και η καλή διάθεση των ξωτικών, οι τεράστιες δόσεις αστερόσκονης και χρυσόσκονης, η νύχτα των ευχών, ξόρκια και φίλτρα µαγικά και τέλος η πολύτιµη συµβολή του Αϊ-Βασίλη ανατρέπουν τα σχέδια της µάγισσας Τιτώς!


Το αστράκι και το έλατο-Ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι
Συγγραφέας Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Εκδόσεις Πορφύρα-Ακρίτας


Παραμονή Χριστουγέννων… Μ’ ακούτε; Παραμονή Χριστουγέννων!

Και μια παραμονή Χριστουγέννων τα πάντα μπορούν να συμβούν, αμέ!

Ένα έλατο που μιλάει -του λόγου μου δηλαδή, τατααα!- κι ένα μικρό φωτεινό αγόρι που μπορεί, ναι, μπορεί να με ακούσει.. Ένα ταξίδι ψηλά στον μαγικό ουρανό, μια αξέχαστη συνάντηση με τον Μέγα Έλατο, το Μέγα Σύννεφο, τον Μέγα Κεραυνό και το Μέγα Άστρο…

Το βιβλίο περιέχει audio-book με αφήγηση της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και μουσική επιμέλεια του Γιάννη Οικονόμου

Μια τεράστια αγκαλιά που τους χωράει όλους, μα όλους…

Ναι, μπορούν να συμβούν όλα αυτά κι άλλα πολλά, σ’ ένα βιβλίο που κρατάει μέσα του ζωντανό το χριστουγεννιάτικο πνεύμα! Μ’ ακούτε;

Καλά Χριστούγεννα, λοιπόν, Καλά Χριστούγεννα!





ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ
ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Ο Γου είναι το λατρεμένο λούτρινο γουρουνάκι του Τζακ. Βρίσκεται πάντα δίπλα του, συμπαραστάτης στα καλά και στα κακά. Μια Παραμονή Χριστουγέννων, όμως, κάτι τρομερό συμβαίνει: ο Γου χάνεται.
Έτσι ο Τζακ παρέα με το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι, τον αχώνευτο αντικαταστάτη του Γου, θα ταξιδέψουν στη μαγική Χώρα των Χαμένων όπου θα ζήσουν απίθανες περιπέτειες…



Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ασφαλούς διαδικτύου
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Αναστασία Παπαδοπούλου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΛΑΤΟΣ




Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σύνολο από μικρές και διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες, οι οποίες αφορούν την πρόληψη από τους διαδικτυακούς κινδύνους που απειλούν σε μεγάλο βαθμό τα νεαρά παιδιά.
Έτσι λοιπόν, μέσα από έξι απολαυστικούς χριστουγεννιάτικους διαλόγους με πρωταγωνιστές αγαπημένους ήρωες, όπως ο Άγιος Βασίλης, ο Ρούντολφ το ελαφάκι και άλλοι, οι μικροί μας φίλοι, αλλά και όλη η οικογένεια θα μπορέσουν να αντιληφθούν τους διαδικτυακούς κινδύνους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Για να δούμε όμως, ο Άη Βασίλης που με μαεστρία μοιράζει τα αγαπημένα μας δώρα, ξέρει άραγε να προστατεύει τα προσωπικά του δεδομένα στο διαδίκτυο; Ο Ρούντολφ το αγαπημένο μας ελαφάκι είναι δυνατόν να πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού;
Οι «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ασφαλούς διαδικτύου» είναι εδώ, αφιερωμένες σε όλη την οικογένεια!



Ποιος ξεσκόνισε τους κουραμπιέδες;
Συγγραφέας: Ελισάβετ Κουκουμάκα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ


Γιατί φέτος χιονίζει σαντιγί; Σε ποια σαλόνια στολίζουν χριστουγεννιάτικες μηλιές; Ποιος έβαλε διόδια στο ουράνιο δρομολόγιο του Άγιου Βασίλη; Πώς κουμαντάρεις ιπτάμενη σκούπα που θέλει ευθυγράμμιση; Και στην τελική, ποιος ξεσκόνισε τους κουραμπιέδες; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο μυστικός πράκτορας Δημόκριτος- 35 για να σώσει τα Χριστούγεννα από το τριπλό σχέδιο καταστροφής της μάγισσας Ξυπολύτης. Μία επικίνδυνη αποστολή γεμάτη ξωτικά, αλλεργικούς ταράνδους, ξόρκια και μία καινούρια οικογένεια που σου έρχεται ουρανοκατέβατη εκεί που δεν το περιμένεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard