ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ



Και έφτασε η εποχή και η ημέρα που θα κάνουμε τα μελομακάρονα!!!




Και ανοίξαμε παλιά τετράδια της μαμάς και της γιαγιάς, κατεβάσαμε βιβλία ζαχαροπλαστικής από την βιβλιοθήκη, ψάξαμε στο ιντερνέτ για την καλύτερη συνταγή και που καταλήξαμε τελικά??

Στα μελομακάρονα του Πετρετζίκη! αυτά που όλοι αγαπήσαμε τα τελευταία χρόνια!

Αχ βρε Ακη μας έχεις καταστρέψει, μελωμένη κόλαση έγιναν και φέτος, άντε να δω πόσα θα προλάβω να φαω και πόσες φορές θα τα ξαναφτιάξω μέχρι τα Χριστούγεννα, γίνονται ανάρπαστα κατευθείαν από την πιατέλα.


Την συνταγή του Ακη Πετρετζίκη θα την βρείτε στο site του https://akispetretzikis.com/recipe/569/ta-melomakarona-toy-akh  αλλά σας την κάνω καi μια αναδημοσίευση εδώ στο blog μου για να υπάρχει και να την βρίσκω και εγώ και εσείς εύκολα κάθε φορά που θέλουμε να τα φτιάξουμε.

Για το σιρόπι

500 γρ. νερό

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ. μέλι

3 στικ κανέλα

3 γαρίφαλα

1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση

Μείγμα 1

400 γρ. χυμό πορτοκαλιού

400 γρ. σπορέλαιο

180 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

2-3 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια


Μείγμα 2

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

Για το σερβίρισμα

μέλι

καρύδια


Για το σιρόπι

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν.

Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3-4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από τον φούρνο.

Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Για τα μελομακάρονα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.

Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα.

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

ΤΙPS- Πρέπει να σας πω ότι είναι μια εύκολη συνταγή και η επιτυχία είναι δεδομένη. Τα μελομακάρονα θα γίνουν τραγανά απέξω και μαλακά από μέσα.
Χρησιμοποιήστε καλά υλικά, φέτος χρησιμοποίησα μέλι από melizinbee, λάδι από https://ellive.gr/ και παράγγειλα τα μπαχαρικά μου από το e-shop https://houseofspices.gr/

Αν τα φτιάξετε και εσείς ανεβάστε φωτο στο instagram για να τα δούμε και κάντε tag στον λογαριασμό μας  yummytastesbymaryandeva

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard