5 TIPS για περιποιημένα πόδια κατά την διάρκεια του καλοκαιρού


Σήμερα θα σου δώσω 5 συμβολές για να φροντίσεις και να έχεις  περιποιημένα πόδια κατά την διάρκεια του καλοκαιρού αλλά και όλο το χρόνο. Ναι είναι πλέον καιρός να ετοιμαστούμε για σανδάλια και ανοιχτά παπούτσια και πρέπει όλα να είναι τέλεια.




1.Κάνε ένα ποδόλουτρο κάθε βράδυ για να ξεκουράσεις τα πόδια σου, η γιαγιά μου πάντα έλεγε να βάζω χονδρό αλάτι και να τα τρίβω, τώρα χρησιμοποιώ άλατα μπάνιου για κουρασμένα πόδια  τα αφήσω βυθισμένα στο νερό τουλάχιστον 20-30 λεπτά ενώ άλλες φορές τα βυθίζω στο νερό έχοντας ρίξει το αγαπημένο μου αιθέριο έλαιο λεβάντα και χαλαρώνω διαβάζοντας ή ακούγοντας μουσική.


2.Αν έχεις σκασμένες ή σκισμένες φτέρνες, τρίψε με μια ελαφρόπετρα για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα. Έτσι θα βοηθήσεις να μειωθούν τα σχισίματα και τα σκασίματα. Μια λίμα για σκασμένα πόδια και μια ράσπα θα σε βοηθήσουν αρκετά.


3 Περιποιήσου τους κάλους που δημιουργούνται από τα κλειστά παπούτσια και την τριβή μεταξύ του δέρματος, μην ξεχνάς να τρίψεις και τα υπόλοιπα σκληρά σημεία των ποδιών σου με την ράσπα. 

4. Περιποιήσου τα πέλματα των ποδιών σου τρίβοντας με την ράσπα και συνέχισε με  ενυδάτωση σε όλο το κάτω μέρος του ποδιού, χρησιμοποιώντας μια καλή ενυδατική κρέμα ποδιών ή μια ενυδατική μάσκα ποδιών.


5. Αφού τελειώσεις την περιποίηση των ποδιών συνέχισε με την περιποίηση των νυχιών σου, αφού μαλακώσουν τα πετσάκια μπορείς να τα σπρώξεις με ένα ξυλάκι, πέρασε τα με μια  κρέμα για νύχια και παρανυχίδες και με μια λίμα για τα νύχια  δώσε τους το σχήμα που θέλεις  και φυσικά η τελευταία πινελιά είναι το βάψιμο τους με το βερνίκι στο χρώμα που αγαπάς. 

Έτσι θα καταφέρεις να έχεις μια σούπερ περιποίηση σε φτέρνες, πέλματα για να  είναι λεία και μαλακά και να κάνεις σούπερ εμφανίσεις μέχρι την επόμενη επίσκεψη σου, στην ποδολόγο.

Θεωρώ ότι τα πόδια μας είναι από τα πιο ταλαιπωρημένα σημεία του σώματος μας και καλό είναι να τα προσέχουμε γιατί είναι αυτά που μας στηρίζουν και μας βοηθάνε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα. Αν μπορείτε χαρίστε τους τακτικά ένα ευεργετικό foot massage από κάποιον ειδικό και πραγματικά θα αισθανθείτε ότι πετάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλιά σας!

Adbox

@templatesyard